Actueel

21 februari 2020

Vanwege de corona-crisis is deze avond afgelast

De gemeente Apeldoorn belegt in samenwerking met Sovon en IVN een avond voor bestaande, maar ook nieuwe en aspirant MUS-waarnemers.
De agenda is:
- Toelichting op de Apeldoornse aanpak stadsvogels
- Uitleg van het project MUS
- Aanbod van cursussen/instructies vogelcursussen.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

4 februari 2020

In de afgelopen zeven jaar heeft Sovon heel wat vogelaars opgeleid om een eigen gebied op de Veluwe te inventariseren. Dankzij hun inspanning weten we steeds beter hoe het met soorten als IJsvogel, Zwarte Specht en Boomleeuwerik gaat. Van veel stukken Veluwe weten we echter niet welke aantallen broedvogels er voorkomen. Daarom organiseren Frank Majoor en Albert de Jong een startavond voor (aankomende) broedvogeltellers.

Kijk hier voor meer informatie.

13 november 2017

Op zondag 12 november heeft Peter Lindeboom in het radioprogramma Vroege Vogels verteld over de monniksparkiet in Apeldoorn. De uitzending is hier te beluisteren vanaf 1:55:43.

23 mei 2017

Op 17 mei zijn de jonge slechtvalken die geboren zijn in de nestkast op het HNK-gebouw geringd. Een reportage die Omroep Gelderland hiervan maakte staat hier.

14 april 2013

Op zaterdag 13 april is de huiszwaluwtil aan de Meengatstraat in Brummen feestelijk geopend. Wethouder Hennie Beelen verrichtte de openingshandeling door het onthullen van een informatiebord. Hopelijk zullen de huiszwaluwen, die net uit hun overwinteringsgebieden zijn teruggekeerd, deze nieuwe broedlocatie snel ontdekken. Naar aanleiding van de opening stonden er onder andere artikelen in het Klaverblad en in de Regiobode.

Kijk hier voor meer informatie over dit project.